Το σχήμα - carouselgroup

official site
CAROUSEL
Carousel
Go to content

Το σχήμα

Το μουσικό σχήμα CAROUSEL εμφανίσθηκε για πρώτη φορά  τον χειμώνα του 2000 και από τότε, με αφετηρία την Αθήνα,  έχει μια συνεχή παρουσία στον ελληνικό μουσικό χώρο με συναυλίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ. Το  ρεπερτόριό  του, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολυφωνία, έχει σαν άξονα τη Βόρεια Μεσόγειο και τους λαούς της, επεκτείνεται όμως και σε κόσμους όπου η μουσική γλώσσα συγγενεύει με  αυτά τα ακούσματα.
Tο ρεπερτόριο αυτό ταξιδεύει τον ακροατή από τα fados και τα λαϊκά τραγούδια της Πορτογαλίας, την Ισπανική παράδοση και τα σεφαραδίτικα τραγούδια, στις Ιταλικές τοπικές μελωδίες, τις ναπολιτάνικες καντσονέτες και τις ταραντέλες του νότου αλλά και τραγούδια από τον Ιταλικό κινηματογράφο και το θέατρο του N. Rota και του N. Piovani. Περνώντας μέσα από πολυφωνίες και τις μελωδίες της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Προβηγκίας, φτάνει στα Ελληνόφωνα  χωριά του Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας, στα οποία αφιερώνεται ένα μεγάλο μέρος αυτής της μουσικής περιπλάνησης. Τέλος το ρεπερτόριο περνάει και από την παραδοσιακή μουσική της  Ελλάδας δημιουργώντας γέφυρες με τους ήχους των άλλων λαών. Ενίοτε το ρεπερτόριο επισκέπτεται και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού φθάνοντας μέχρι την Αργεντινή.
Τετραμελές στο ξεκίνημα του, συνέχισε να εμπλουτίζει το ρεπερτόριο και το δυναμικό του. Σήμερα συμμετέχουν στο σχήμα  έξη μέλη : Τρεις φωνές ενώ στα όργανα εναλλάσσονται κιθάρες, κρουστά, ακορντεόν,  μπάσο, φλάουτο, νέυ, πιάνο, μαντολίνο, κ.α. Το  σχήμα έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην Αθήνα σε πολλές μουσικές σκηνές και αίθουσες, ενώ έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στα πλαίσια δημοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και άλλων φορέων. Επίσης έχει παρουσιαστεί ζωντανά σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.   
Τον Δεκέμβριο 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο cd του σχήματος με τίτλο “Ciuri – Ciuri” από την εταιρεία lamb ltd.
  
Το σχήμα αποτελείται από  τους:
Μαριαλένα Σπίνουλα : τραγούδι – κρουστά
Φαίνη Νούσια: τραγούδι - κρουστά
Μάκη Παπαγαβριήλ : τραγούδι – κρουστά – κιθάρα
Γιάννη Γεωργαντέλη : ακορντεόν – κιθάρα - κρουστά
Φώτη Μυλωνά : κιθάρα, πιάνο, φλάουτο, νέυ, μαντολίνο,κρουστά
Αποστόλη Καλτσά : μπάσο

Με το σχήμα έχουν παίξει επίσης οι:
Γιάννης Αλυγιζάκης : κιθάρα 2000-2012
Νίκος Ψαριανός : κοντραμπάσο 2009-2012
Σταύρος Κατηρτζόγλου : κιθάρα 2012-2019
ενώ το σχήμα έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με αρκετούς ακόμα μουσικούς

carouselgroup@yahoo.gr
Music Group Carousel
Athens - Greece
Back to content